Versie 5.4.4: handige nieuwe functies voor docenten!

Earz is uitgebreid met enkele super handige nieuwe functies. Lees hier hoe jij ze in kunt zetten.

De Quiz-module is uitgebreid
• Nieuw type vraag: meerkeuze-vraag audio
In de app kan de leerling verschillende geluidsfragmenten beluisteren en het juiste antwoord kiezen:

Quiz_MPSound_NL

• Quiz-vragen kunnen nu worden gekoppeld aan de in de app gekozen sleutel.
• Quiz-vragen kunnen nu heel eenvoudig worden gekopieerd.
Met deze 2 nieuwe functies is het gemakkelijk om een zelfde quiz-vraag te maken voor leerlingen die in verschillende sleutels lezen.

Voorbeeld: Je wilt een vraag stellen met een plaatje van een notenvoorbeeld voor leerlingen die lezen in G-sleutel en leerlingen die lezen in F-sleutel:
• Je maakt de vraag, voorziet het van een plaatje in G-sleutel, selecteert deze sleutel (bij de instellingen van de vraag) en kopieert vervolgens de vraag.
• De gekopieerde vraag voorzie je van een plaatje in F-sleutel en je selecteert ook bij deze vraag betreffende sleutel.
Let op: je hebt nu 2 ‘dezelfde’ vragen. Kies bij ‘aantal vragen op dit level’ nu één minder om te voorkomen dat in de app een vraag wordt herhaald!

Spellen kunnen worden vergrendeld.
Beheerders (en door beheerders gemachtigde docenten) kunnen nu spellen vergrendelen, zodat ze inhoudelijk niet meer door niet-gemachtigde docenten zijn te bewerken.
Handig bijvoorbeeld om -als organisatie- examens klaar te zetten: deze kunnen wel door alle docenten worden gekopieerd (en voor hun leerlingen gebruikt), maar niet inhoudelijk worden bewerkt.

Organisaties kunnen eigen logo uploaden
Op de beheerpagina is het nu mogelijk het logo van de organisatie te uploaden; deze is dan zichtbaar voor de leerlingen in de app!

Meer inlog-mogelijkheden
Het is nu mogelijk ‘vrij’ inloggen te combineren met ‘inloggen met vaste gebruikersnamen’. (In te stellen voor leerlingen door de beheerder.)