Earz klaar voor schooljaar 2019-2020

Voor docenten/instellingen een paar belangrijke aandachtspunten en tips bij het begin van dit nieuwe schooljaar:

• ‘Opgeschoonde’ leerlingenlijst
In tegenstelling tot vorige jaren hebben we niet de leerlingen van het vorig schooljaar verwijderd; op verzoek van meerdere docenten blijven de eerder behaalde resultaten staan.
Wel zijn de leerlingen (van instellingen waarbij leerlingen ‘vrij ‘ kunnen inloggen -zie hieronder) verwijderd uit hun klassen. Dit betekent dat ze van af nu bij de eerste keer inloggen opnieuw een klas moeten kiezen  (en daar dan automatisch in worden ‘geplaatst’).

• Komend jaar werken met ‘vaste’ gebruikersnamen voor de leerlingen?
Steeds meer instellingen kiezen ervoor om leerlingen niet ‘vrij’ (d.w.z. met zelf gekozen gebruikersnamen en zelf te kiezen klas) te laten inloggen. In plaats hiervan kun je met ‘vaste’ (vooraf ingevoerde) gebruikersnamen werken (die je b.v. kunt kopiëren uit een Excel-bestand of Magister).
Klik hier voor de pdf om te zien hier hoe je dit realiseert.

• Onlangs toegevoegde uitbreidingen
Vlak voor en tijdens de zomervakantie heeft Earz voor docenten nog een paar fijne uitbreidingen gehad, zoals b.v. een spel-introductiepagina en ‘vaste’ toonsoorten bij intervallen, toonladders en akkoorden.
Zie deze pdf voor het laatste nieuws op dit gebied.

• Workshop Earz
Wil je met je collega’s worden bijgeschoold om met de uitgebreide mogelijkheden die Earz biedt te leren werken? Mail ons voor een afspraak. We komen graag eens langs en rekenen hiervoor doorgaans alleen reiskosten!